ZV Westland Jeugd Waterpolo

Bij ZV Westland zijn ook de jongste leden van harte welkom!

Heb je minimaal 1 diploma behaald, hou je van zwemmen of wil je gewoon een ontzettend leuke teamsport proberen? Dan is daar plaats voor bij Zwem vereniging Westland  voor jongens en meisjes vanaf 5 jaar.

Er zijn 6 leeftijdsgroepen waarin uw kind kan worden onderverdeeld:

• Mini pupillen 5, 6, 7, 8 jaar (mini toernooien)
  • E-Jeugd onder 11 jaar
  • D-Jeugd onder 13 jaar
  • C-Jeugd onder 15 jaar
  • B-Jeugd onder 17 jaar
  • A-Jeugd onder 19 jaar

In de categorie Mini pupillen 5, 6, 7, 8  jaar kunt uw kind direct beginnen na het behalen van minimaal 1 zwemdiploma. Tijdens één trainingsuur per week wordt er spelenderwijs met alle aspecten van het waterpolo kennis gemaakt. De kinderen leren in ondiep water (er kan worden gestaan op de bodem) op speelse wijze hun waterpolovaardigheden aan. Zwemmen, springen, spelletjes, tikkertje en gooien met de bal vormen de basis voor de training, die onder begeleiding staat van een enthousiaste trainer(s).

Voor de wat oudere beginnende kinderen is er een volgende leeftijdsgroep, namelijk de pupillen van 7, 8 en 9 jaar. Deze groep traint in ondiep en half diep water en speelt net als de jongere groep nog geen competitie wedstrijden in het weekend. Tijdens de trainingen wordt er geoefend op de zwemslagen en gooien met bal. Door het ondiepe bad kunnen ook deze kinderen nog staan op de bodem tijdens de speelse zwem- en baloefeningen. Vaak is er een gezamenlijk afsluitend balspel waarmee het wedstrijdelement langzaam wordt geïntroduceerd. Tevens is er voor deze groep het  Mini Waterpolo

Het Mini-waterpolo wordt niet in competitieverband gespeeld, maar er worden geregeld toernooitjes georganiseerd bij 8 verschillende verenigingen. Zo’n toernooi duurt 2 uur en elk team speelt een aantal wedstrijdjes van 3 minuten.

Minipolo is bestemd voor:
- niet competitie spelende kinderen vanaf circa 6 jaar
- die in principe in het bezit zijn van twee zwemdiploma's
- met een maximum leeftijd van 11 jaar

De spelregels zijn minimaal. De bal met twee handen spelen is toegestaan, de bal onder water duwen ook, behalve als men aangevallen wordt. De keeper aanvallen is niet toegestaan. De hoekworp komt niet voor, in dat geval is de bal voor de keeper.

Een team bestaat uit 5 tot 7 kinderen, dit kan per toernooi verschillen.

Wanneer de kinderen wat ouder en/of voldoende zwemervaring hebben, kunnen ze aan de competitiewedstrijden gaan deelnemen. Hiervoor zijn er verschillende jeugdteams in de leeftijden:

Onder 11 jaar / Onder 13 jaar / Onder 15 jaar / Onder 17 jaar / Onder 19 jaar.

Deze teams trainen en spelen wedstrijden onder leiding van een vaste trainer en coach.

U kunt uw kind hier aanmelden.

Mocht u verder nog vragen hebben stuur dan een mailtje.