Trainingsgroepen voor volwassenen

Daarnaast heeft Zwemvereniging Westland special voor volwassenen die hun conditie op peil willen houden ook een aantal mogelijkheden. Van banenzwemmers die één uurtje in de week willen zwemmen tot aan de Masterzwemmers die meerdere keren per week trainen.

Masters

Zwemvereniging Westland biedt voor de zwemmers ouder dan 21 jaar, die lang door willen trainen en ook nog meedoen aan wedstrijden een Masterploeg. De Masters trainen meerdere avonden per week. Masters; De naam zegt het al. Dit is een groep zwemmers die eigenlijk hun hele leven al aan wedstrijdzwemmen doen of hebben gedaan en het heerlijk vinden om te blijven doen. Zij kunnen het zwemmen niet laten en ze willen nog heel veel jaren met plezier doorgaan. Ben jij al wat ouder en vroeger aan wedstrijdzwemmen gedaan en lijkt jouw dit ook wat? Dan kun je bij de Masters deelnemen in je eigen leeftijdscategorie, en zwemmen op je eigen niveau. De Masters trainen veel mee met de gewone trainingen en zwemmen vaak ook nog wedstrijden mee. Ook hebben zij hun eigen toernooien en doen mee aan Open Nederlandse Master Kampioenschappen.

QuickSwimm

Quickswimmers trainen 1 avond per week in Monster. Deze groep zwemmers werkt tijdens een training op hun eigen niveau het programma van die avond af met een echte wedstrijdzwem trainer aan de kant. Je mag 1x per week trainen voor het recreantentarief. De samenstelling van de groep Quickswimmers is zeer divers. de meesten komen uit de zwemmerij: wedstrijdzwemmen, waterpolo, reddingsbrigade, duursporters en mensen die regelmatig aan duathlon deelnemen.

Trimzwemmen/Banen zwemmen

Trimzwemmen/Banen zwemmen zijn volwassenen die trainen 1 avond per week in Monster. Deze volwassenen van alle leeftijden zwemmen banen en doen oefeningen in het water om lekker fit te blijven. Dit onder leiding van een train(st)er.